MOUSSE OD KARAMELE

Sastojci:
- Kafa
- 250 ml hladnog mlijeka
- 1 bjelanjak
- Tečna karamela
Priprema moussa
- Odaberite posudu za pripremu.
Možete pripremiti ovaj napitak s domaćom tekućom karamelom ili gotovom.
- Nakon što je vaša karamela spremna možete je podijeliti na pola.
- Dio tečne karamele može se dodati u mlijeko prije grijanja i pjenjenja da se dobije bolji ukus karamele.
- Ostatak karamele možete koristiti za ukrašavanje i / ili dodajte završni sloj karamela na vrhu svog pića.
- Da biste napravili karamel pjenu, ulijte 250 ml hladnog mlijeka u posudu za mlijeko.
- Dodajte svježi bjelanjak sa kašičicom tečne karamele.
- Tako ćete dobiti čvrstu i vrlo ukusnu karamel pjenu.
- Ulijte pjenu u posudu do vrha.
- Pustite mlijeko da odstoji oko 30 sekundi, a zatim ulijte kafu sa kašičicom.
- Recept za ukusnu karamelu pripremljenu od šećera i vode: Uzmite čistu posudu i dodajte vodu i šećer u prahu ili komade šećera.
- Zagrijavajte vodu i lagano kuhajte dok se tečnost ne zgusne, a šećer karamelizira.