Aparat za filter kafu KRUPS Grind and Brew KM832810 / Crna

Automatski melje i priprema kafu za uvijek svjež okus i savršenu aromu.

Aparat za filter kafu KRUPS Grind and Brew KM832810 / Crna

Automatski melje i priprema kafu za uvijek svjež okus i savršenu aromu.

KRUPS aparat za kafu melje i priprema kafu, s ugrađenim mlinom nudi gurmansku kafu u najboljem izdanju, s automatskim postupkom mljevenja i pripreme bez napora za besprijekornu kafu koja odiše okusom i aromom. Opremljen konusnim mlinom vrhunske kvalitete, naprednim karakteristikama i jednostavnim postavkama za podešavanje količine i snage, Grind and Brew olakšava da započnete dan s neusporedivim ukusom svježe mljevene kafe.

Ref: KM832810

Opis

Aparat za kafu KRUPS Grind and Brew s mlinom

Ništa se ne može porediti s ukusom i aromom svježe mljevene kafe. KRUPS aparat za kafu, s mlinom za mljevenje kafe nudi taj divan osjećaj svako jutro. Automatsko mljevenje omogućava dodavanje zrna kafe, odabir postavki, a onda i samo mljevenje i pripremu kafe. Rezultat je kafa u svom najfinijem obliku, u elegantnom, modernom dizajnu naglašenom detaljima od brušenog nehrđajućeg čelika. Otkrijte savršen ukus kafe s podesivim postavkama količine i jačine, za rezultate prilagođene vašem ukusu, od glatkih i laganih do hrabrih i okrepljujućih. Kvalitetan konusan mlin za kafu pruža besprijekorne performanse - homogene rezultate, manje nakupina, tiši rad i odvojive dijelove za jednostavno čišćenje - uz jednostavnu i intuitivnu digitalnu kontrolnu ploču s LED displejem. Sa savršenim kapacitetom od 10 do 15 šoljica i nizom pametnih karakteristika, Grind and Brew kombinirani je aparat za kafu i mlin za kafu koji osigurava beskrajan okus iz dana u dan.

KARAKTERISTIKE

Osnovne karakteristike
Uređaj sa ekranom Ne
Boja Crna
Garancija 2 ani
Ekran Tasteri
Tehničke karakteristike
Dodatak za mlijeko Ne
Podsjetnik za čišćenje kamenca Ne
Tipka On/Off
Kapacitet 1.25 L
Materijal posude Staklo
Vidljiv nivo vode
Broj šoljica 10-15
Automatsko isključivanje
Podesiva finoća mljevenja kafe 3
Odvojivi rezervoar za vodu
Stistem protiv otkapavanja
Rotirajući nosač za filter
Termos Ne
Tajmer

Uputstva I priručnik

Česta pitanja

Posudu ili izoliranu posudu nikada nemojte stavljati u mikrovalnu pećnicu, mašinu za suđe, niti na ploču za kuhanje.
Možete upotrijebiti papirnati filer ili trajni filter (najlon ili metal). Ta dva tipa filtera se prodaju u trgovinama.
Pustite u rad aparat za filter kafu prvi put bez kafe i sa količinom vode koja odgovara jednoj posudi vode da biste ga isprali.
Grijna ploča omogućuje održavanje prave temperature kafe dok je aparat za kafu uključen. Ova je opcija dostupna samo na modelima opremljenima staklenim bokalom.
Voda iz slavine (normalna voda za piće za domaćinstvo) je sasvim u redu sve dok nema mirisa koji bi mogli promijeniti okus napitka. Flaširana voda je također uredu.
Nemojte koristiti rashlađenu ili toplu vodu jer to može uticati na temperaturu napitka.
Uvijek koristite svježu vodu i zamijenite vodu ako sistem nije korišten duže od 2 dana.
Za hladne napitke koristite vodu na sobnoj temperaturi, nikako rashlađenu, i stavite dvije ili više kockica leda (20 g po kockici leda) u šolju.
Treba napomenuti da je tvrdoća vode prvi razlog kalcifikacije aparata i zato se preporučuje često uklanjanje kamenca iz aparata (svaka 3 mjeseca ili manje u zavisnosti od tvrdoće vode).
Ovisno o modelu aparata, kupovinu možete izvršiti u servisu za postprodajne usluge ili putem internetske stranice u rubrici Pribor.
Naslage kamenca se prirodno formiraju u aparatu za kafu. Redovno uklanjanje kamenca štiti aparat za kafu i produžava mu vijek upotrebe. Također pomaže u održavanju konstantnog kvaliteta kafe. Kamenac može trajno promijeniti radne performanse aparata.
Koristite set za uklanjanje kamenca ili malo bijelog sirćeta:

• Koristite malo sredstva za uklanjanje kamenca, razrijeđenog u pola litra vode ili 25 cl bijelog sirćeta razrijeđenog u pola litra vode.

• Ulijte otopinu u spremnik za vodu (bez kafe),


• Pokrenite ciklus (bez kafe). Nakon 2 minuta, ručno prekinite ciklus. Pustite aparat za kafu da miruje sat vremena,


• Ponovo uključite aparat za kafu kako biste završili ciklus,


• Da biste isprali aparat, pokrenite 2 ciklusa sa vodom, ali bez kafe.

Ponovite čitav postupak uklanjanja kamenca, ako je potrebno (1 do 5).
Učestalost čišćenja od kamenca zavisi od tvrdoće vode i od toga koliko često upotrebljavate aparat za kafu. Sljedeće pojave ukazuju na to da su se u aparatu pojavile naslage kamenca: ciklus pripreme kafe traje duže, aparat proizvodi dosta pare, na kraju ciklusa je znatno bučniji ili prestaje sa radom u toku ciklusa. Ovo znači da su se u aparatu za kafu pojavile naslage kamenca. Trebate ukloniti naslage kamenca nakon svakih 20 do 40 ciklusa ili jednom mjesečno, zavisno od tvrdoće vode.
Izolirani bokali se nikada ne smiju stavljati u mašinu za suđe!
Plastični izolirani bokal se mora isprati toplom vodom odmah nakon upotrebe.
Nikada nemojte čistiti bokal četkom za pranje suđa ili drugim predmetom koji može stvoriti tanke napukline koje mogu uzrokovati pucanje stakla. Bokal izoliran brušenim čelikom se može jednostavno očistiti četkom za pranje suđa ili sličnim predmetom čak i iznutra.
Stakleni lonac za kafu i spremnik za filter moraju se prati na gornjoj polici mašine za suđe.
Nakon što ste izvršili postupke za pokretanje aparata navedene u uputstvu za upotrebu, provjerite da li utičnica radi tako što ćete povezati neki drugi aparat. Ako još uvijek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati aparat samostalno i odnesite ga u ovlašteni servis.
Nemojte koristiti aparat. Da biste izbjegli opasnosti odnesite ga na popravak u ovlašteni servis.
• Količina mljevene kafe vrlo je bitna. Preporučamo kašiku za doziranje kafe (7 grama) za veliku šolju.
• Vaša kafa vrlo je sitno mljevena (vrsta mljevenja "Espresso").
• Ako koristite trajni filter, nemojte uz njega koristiti i papirni filter.
• Određene vrste papirnog filtra (za postizanje kafe punog okusa) mogu produljiti vrijeme prolaska vode kroz filter i eventualno uzrokovati prelijevanje.
U aparatu za kafu su se formirale naslage kamenca. Trebate ukloniti kamenac.
U slučaju nestanka struje, možda ćete morati ponovo pritisnuti tipku za uključivanje/isključivanje.
Na modelima sa tajmerom, treba programirati sat.
Očistite ventil protiv kapanja na držaču filtera pod mlazom vode pa ga ručno aktivirajte.
To načelno zavisi od ukusa: možete u supermarketu kupiti već mljevenu kafu za filter aparate sa cijelim nizom različitih ukusa, možete sami samljeti zrna kafe ili možete kupiti kafu u zrnu u trgovini i zamoliti ih da vam je samelju do filterske konzistencije.
Srednja do sitno mljevena kafa (nikako previše sitna). Jednostavno, možete samo da tražite "Mljeveni Espresso".
Mljevenu kafu uvijek držite u hermetički zatvorenoj kutiji ili zatvorite ambalažu štipaljkom za kese. Držite kutiju u frižideru da biste produžili svježinu kafe.
Vaš aparat sadrži vrijedne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Odnesite ga u lokalni centar za prikupljanje otpada.
Molimo idite na odjeljak "Nastavci" internetske stranice da biste jednostavno našli sve što vam je potrebno za proizvod.
Za detaljnije informacije pogledajte dio Garancija na ovoj internetskoj stranici.
Na unutašnjim se kanalima nakupi kamenac, voda ne protječe kako treba te teče mnogo sporije.
Garancija ne uključuje kvarove zbog neredovitog uklanjanja kamenca.
Ako smatrate da jedan dio nedostaje, pozovite Centar za korisničku podršku i mi ćemo vam pomoći pronaći odgovarajuće rješenje.