MLIN ZA KAFU MC GX204D10

Svježu kafu sameljite brzo i efikasno uz moćni KRUPS Fast-Touch mlina za kafu, svestrani aparat koji se također može koristiti za sjeckanje ili mljevenje orašastih plodova, sjemenki, bilja i začina. Kompaktnog dizajna i elegantne estetike, ovaj električni mlin za kafu predstavlja praktičan i koristan dodatak svakoj kuhinji.
 

Ref: GX204D10

Česta pitanja

Nakon što ste izvršili postupke za pokretanje aparata navedene u uputstvu za upotrebu, provjerite da li utičnica radi tako što ćete povezati neki drugi aparat. Ako još uvijek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati aparat samostalno i odnesite ga u ovlašteni servis.
Nemojte koristiti aparat. Da biste izbjegli opasnosti odnesite ga na popravak u ovlašteni servis.
Održavajte čistoću aparata za mljevenje kafe, naročito zato da postignete najbolje rezultate obzirom na ukus. Većina kafe u zrnu sadrži ulje koje tokom vremena može pojačati aromu i zato promijeniti ukus vaše kafe. Ispraznite spremnik za kafu nakon svake upotrebe.
Aparat za mljevenje kafe uvijek isključite iz struje prije čišćenja. Nikada nemojte namočiti aparat za mljevenje kafe, strujni kabal ili utikač. Nemojte koristiti jake deterdžente ili abrazivne spužvice za čišćenje aparata.
Preporučujemo da kafu u zrnu čuvate na hladnom, suhom mjestu. Trebate je pohraniti u neprozirni, hermetički zatvoren spremnik. Kiseonik i para su glavni neprijatelji kafe koja brzo može izgubiti svoja svojstva kad se samelje: para mijenja ukus i aromu kafe i tada kafa ostaje bez arome i ukusa. Kiseonik oksidira mljevenu kafu i pojačava gorak ukus napitka. Zato se zrna moraju samljeti neposredno prije pripreme kafe.
To zavisi o tipu aparata za pripremu kafe koji koristite. Zato je kafa za espresso znatno finije mljevena od kafe koja se koristi u aparatu za filter kafu.
Provjerite da li je aparat uključen u napajanje i da je poklopac ispravno postavljen na mjesto. Ako se i dalje ne uključuje obratite se ovlaštenom servisnom centru.
Ako se kafa samelje neposredno prije pripreme, sačuvat će svoju aromu i ukus.
Cijela zrna kafe mogu se čuvati nekoliko mjeseci. Nakon što se samelje, kafa brzo gubi svoju aromu. Na sobnoj temperaturi kafa se može čuvati 7 do 10 dana. Preporučujemo da poduzmete sljedeće mjere kako bi se sačuvala aroma mljevenje kafe: pohranite mljevenu kafu u neproziran, hermetički zatvoren spremnik i čuvajte je u frižideru, gdje može biti pohranjena jedan mjesec.
Ako vaš aparat za mljevenje kafe ima fabrički montirani nož, možete mljeti začine, orahe i cjelovita zrna. Ako je vaš aparat za mljevenje kafe opremljen mlinskim kamenom, tada možete mljeti samo zrna kafe.
Vaš aparat sadrži vrijedne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Odnesite ga u lokalni centar za prikupljanje otpada.
Molimo idite na odjeljak "Nastavci" internetske stranice da biste jednostavno našli sve što vam je potrebno za proizvod.
Za detaljnije informacije pogledajte dio Garancija na ovoj internetskoj stranici.
Ako smatrate da jedan dio nedostaje, pozovite Centar za korisničku podršku i mi ćemo vam pomoći pronaći odgovarajuće rješenje.