Nescafe Dolce Gusto Mini me KP123810

Kompaktni i automatski Mini Me aparat za kafu sa kapsulama, sa svojim modernim dizajnom, odgovarat će vašem jedinstvenom stilu.

Nescafe Dolce Gusto Mini me KP123810

Kompaktni i automatski Mini Me aparat za kafu sa kapsulama, sa svojim modernim dizajnom, odgovarat će vašem jedinstvenom stilu.

Krupsov kompaktni i automatski NESCAFÉ® Dolce Gusto® Mini Me aparat za kafu na kapsule, sa svojim modernim dizajnom, odgovarat će vašem jedinstvenom stilu.
Pripremite kafu kafu profesionalnog kvaliteta sa gustom baršunastom pjenom, zahvaljujući sistemu visokog pritiska (do 15 bara).
Uz naše hermetički zatvorene kapsule, koje čuvaju svježinu kafe, svaki put ćete uživati u bogatim aromatičnim šoljicama.
Samo ubacite kapsulu, prilagodite veličinu napitka pomoću funkcije Play & Select i kreni! Kreirajte svoj savršeni napitak od preko 30 kreacija kafe - od espressa, cappuccina, latte makijata, ili čak tople čokolade i hladnih napitaka.
 

Ref: KP123810

Opis

NESCAFE DOLCE GUSTO Mini Me crni i & sivi od Krupsa 

Krups kompaktni i automatski NESCAFÉ® Dolce Gusto® Mini Me aparat za kafu na kapsule, sa svojim modernim dizajnom, odgovarat će vašem jedinstvenom stilu.
KAFA PROFESIONALNOG KVALITETA
Kreirajte kafu profesionalnog kvaliteta sa gustom baršunastom pjenom, zahvaljujući sistemu visokog pritiska (do 15 bara). Uz naše hermetički zatvorene kapsule, koje čuvaju svježinu kafe, svaki put ćete uživati u bogatim aromatičnim šoljicama.
Ovaj automatski aparat za kafu je tako jednostavna za upotrebu: samo postavite kapsulu, prilagodite veličinu napitka pomoću funkcije Play & Select i pritisnite dugme. Ili, ako želite da vam kafa bude što bolja, slijedite prijedloge za pripremu na kapsuli.
Zgodna funkcija ekološkog načina rada automatski isključuje vaš NESCAFÉ® Dolce Gusto®  Mini Me aparat za kafu nakon 5 minuta neaktivnosti, što znači da ovaj aparat ima ocjenu A u potrošnji energije.
PREKO 30 KREACIJA KAFE
Uz NESCAFÉ® Dolce Gusto® možete uživati u preko 30 vrhunskih kreacija kafe, bez obzira da li volite svoju kafu kratku ili dugu, crnu ili bijelu. Uživajte u izboru odvažnog Ristreta, intenzivnog espressa, aromatičnog Lunga i punog Grandea, do pjenastog cappuccina i glatkog Latte Macchiatoa, ili čak vruće čokolade i hladnih napitaka.
 

KARAKTERISTIKE

Osnovne karakteristike
Boja Crno-Siva
Garancija 2 godine
Odvojiva posuda za otkapavnje
Podesiva posuda za kapanje Da
Pritisak 15 bara
Snaga 1500 W
Težina 2.3 kg
Zemlja porijekla Indonezija
Tehničke karakteristike
Automatsko isključivanje
Cappuccino sistem Kapsula
Držač kapsula sa ugrađenim magnetom
Dugme za ručnu kontrolu
Ekskluzivna Play & Select tehnologija Ne
Funkcija ECO
Kapacitet spremnik za vodu (L) 0.8 L
Odvojiva posuda za otkapavanje
Odvojivi rezervoar za vodu
Položaji za toplu i hladnu vodu Ne
Selektor za tople i hladne napitke
Sistem kapsula Da

Uputstva I priručnik

Česta pitanja

Voda iz slavine (normalna voda za piće za domaćinstvo) je sasvim u redu sve dok nema mirisa koji bi mogli promijeniti okus napitka. Flaširana voda je također uredu.
Nemojte koristiti rashlađenu ili toplu vodu jer to može uticati na temperaturu napitka.
Uvijek koristite svježu vodu i zamijenite vodu ako sistem nije korišten duže od 2 dana.
Za hladne napitke koristite vodu na sobnoj temperaturi, nikako rashlađenu, i stavite dvije ili više kockica leda (20 g po kockici leda) u šolju.
Treba napomenuti da je tvrdoća vode prvi razlog kalcifikacije aparata i zato se preporučuje često uklanjanje kamenca iz aparata (svaka 3 mjeseca ili manje u zavisnosti od tvrdoće vode).
Ne smijete sipati mlijeko u spremnik za vodu. Sistem radi samo sa vodom. Upotreba bilo koje druge tečnosti, kao što je mlijeko, može biti štetna za vaš aparat.
Kada se priprema napitka završi i tipka  za napajanje prestane da treperi crveno (oko 5s), izvadite i bacite kapsulu. Nemojte ga držati u držaču za kapsule.
Ekstrakcija Dolce Gusto kafe se vrši na optimalnoj temperaturi, tako da se dobija savršena kafa. Ne može se toplije ekstrahirati, jer bi to uzrokovalo da talog kafe ima zapaljen ukus.

Ukoliko korisnik želi topliju kafu, ima nekoliko mogućnosti:
• Prethodno zagrijte šolju.
• Uvjerite se da uvijek sačekate da aparat prestane da treperi tokom prethodnog zagrijavanja termobloka prije nego što započnete pripremu.
• Izvadite malo vode bez kapsule, bacite vodu i nakon toga nastavite sa kapsulom.
• Uklonite kamenac iz aparata ako je potrebno (ako je nedavno primjećeno smanjenje temperature napitka).

Normalna temperatura u šoljici:
• Kapsule sa prženom i mljevenom kafom: iznad 70 °C
• Kapsule sa rastvorljivim proizvodima: iznad 65 °C
Ne jer vaš napitak nikada neće biti vruć. Osim toga, to neće funkcionirati, jer asortiman toplih napitaka nije dizajniran za hladno otapanje i hladno konzumiranje. To bi moglo rezultirati "blokiranom kapsulom".
Hladni napici su razvijeni da daju najbolji ukus i najbolje iskustvo za korisnike kada se pripremaju sa hladnom vodom.
Međutim, moguće je pripremati ove hladne napitke sa funkcijom Vruće.
Kako biste osigurali svoju potpunu sigurnost tokom korištenja vašeg aparata, slijedite "preporuke za sigurnu upotrebu" u priručniku koji ste dobili uz vaš aparat.

Za sigurnu upotrebu aparata:
• Nikada ne stavljajte toplu vodu u spremnik za vodu!
• Nikada ne otvarajte ručicu za zaključavanje tokom pripreme napitaka!
• Na kraju pripreme, tipka ON/OFF treperi crveno oko 5 sekundi. Za to vrijeme nemojte otvarati dršku!
• Nikada ne pomerajte ručicu menjača dok je drška za zaključavanje otvorena!
• Ne dirajte kapsulu nakon pripreme napitka! Vruće površine mogu izazvati opekotine!
Ako ste upravo kupili svoj aparat i koristite ga prvi put, pročitajte priručnik koji će vam pomoći u prvim koracima. Sva uputstva za upotrebu aparata možete pronaći na ovoj web stranici.

Kako bismo vam pomogli, evo nekoliko  koraka za optimalnu upotrebu:
1. Napunite spremnik za vodu aparata.
2. Vodite računa da spremnik za vodu ispravno ulegne u aparat.
3. Uključite vaš aparat i sačekajte da LED dioda zasvijetli „zeleno“.
4. Potrebno je očistiti aparat prije prve upotrebe. Da biste to učinili, odaberite na glavi maksimalnu količinu vode iz aparata, spustite praznu posudu ispod glave aparata i pritisnite poziciju hladne vode (plava tipka) i pričekajte da se mlaz završi. Ponovite postupak na poziciji tople vode (crvena tipka). Vaš aparat je tada spreman za upotrebu.
5. Napunite spremnik za vodu.
6. Dodajte kapsulu u držač kapsula.
7. Odaberite odgovarajući nivo vode (količina vode je navedena na svakoj prilagođenoj kapsuli za napitke).
8. Odaberite Topla/Hladna voda u zavisnosti od napitka.
9. Zatim sačekajte da LED dioda postane "zelena" da biste sigurno uklonili kapsulu.
10. Bacite svoju kapsulu.
Samo trebate provjeriti je li indikatorska lampica zelena kako biste pripremili još jedno piće.
Slijedite uputstva u vašim ličnim uputstvima za upotrebu za uklanjanje kamenca s uređaja jer se načini razlikuju s obzirom na model koji posjedujete.
Preporučamo vam korištenje proizvoda za uklanjanje kamenca koji isporučuje proizvođač.
Pri prosječnoj dnevnoj upotrebi od četiri šoljice te ako je voda tvrda, preporučamo uklanjanje kamenca s aparata barem svaka tri mjeseca.
Ako živite u području gdje je voda vrlo tvrda, nije loše i češće uklanjati kamenac.
Da, ako je prekriven kamencem.
Očistite ga vodom i/ili proizvodima za čišćenje koje preporučuje proizvođač aparata.
Time se mogu spriječiti začepljenja u otvorima za vodu te higijenski problemi.
Učestalost uklanjanja kamenca iz aparata ovisit će od tvrdoće vode i koliko često koristite aparat.
Vremenom, kamenac usporava protok vode kroz vaš aparat i može smanjiti efikasnost grijnog elementa, čineći vaš napitak manje toplim.

Za vodu srednje tvrdoće, uklanjanje kamenca svaka 3/4 mjeseca uklanja naslage kamenca, održavajući protok vode brzim i temperaturu napitka unutar očekivanih.

Na nekim modelima (Jovia, Oblo, Drop, Stelia, Movenza, Eclipse, Piccolo proizvedeni od kraja 2014. godine) postoji indikator za uklanjanje kamenca.
Svaki put kada korisnik dodirne tipku Hot ili Cold, to se smatra ekstrakcijom. Upozorenje o uklanjanju kamenca zasniva se na broju ekstrakcija i pokreće se na svakih 300 ekstrakcija narandžastim svijetljenjem tipke ON/OFF. Aparat i dalje radi, ali preporučujemo da uklonite kamenac.

Strogo se preporučuje uklanjanje kamenca u sljedeća tri slučaja:
• Ako uočite manji protok vode prilikom pripreme napitaka.
• Ako vam voda izgleda hladnije nego inače.
• Ako tipka ON/OFF stalno svijetli narandžasto.
S vremenom, kamenac usporava protok vode, može smanjiti efikasnost zagrijavanja vode koja se koristi za pripremu napitaka i konačno može začepiti iglu koja se koristi za probijanje kapsule i isporuku vode.

Za vodu srednje tvrdoće, uklanjanje kamenca svaka 3/4 mjeseca uklanja naslage kamenca, održavajući protok vode brzim i temperaturu napitka unutar očekivanih.
Za Melody 3 FS, Circolo FS i Genio 1. generacije cijeli proces uklanjanja kamenca se pokreće kada pritisnemo Hot tipku, nema potrebe da pritisnemo Cold, iz oba kanala se uklanja kamenac. Drugačije je za druge automatske aparate gdje je potrebno pritisnuti obje tipke.
Chococino i Nesquik kapsule sadrže čokoladu, mlijeko i šećer. Može ostaviti više ljepljivih ostataka od kafe. Važno je često čistiti aparat kako biste izbjegli loš miris.
Ne. Izbjegavajte bijelo sirće koje može oštetiti vaš aparat i uzrokovati curenje.
Kako biste produžili vijek trajanja vašeg aparata, preporučuje se korištenje kompleta za uklanjanje kamenca koji se prodaje u našoj web trgovini ili drugog tečnog kompleta za uklanjanje kamenca pogodnog za aparate za kafu.
Preporučujemo svakodnevno čišćenje kako biste bili sigurni da ćete i dalje uživati ​​u odličnom iskustvu kafe koje zaslužujete. Za savjete o svakodnevnom čišćenju i više, pogledajte korisnički priručnik.
Samo držač kapsula se može prati u mašini za suđe. Posuda za otkapavanje i spremnik za vodu moraju se prati ručno.
Idealno bi bilo da se sa oba kanala (vrući/hladni) ukloni kamenac i to je postupak koji se primjenjuje za automatske aparate.
Međutim, nije vjerovatno da će doći do nakupljanja kamenca u hladnom krugu i vrlo je važno da većina otopine za uklanjanje kamenca prođe kroz vrući kanal. Kako bi se osiguralo efikasno uklanjanje kamenca sa Vrućeg kanala (koji se najviše koristi), preporučujemo da se fokusirate na Vrući kanal.
Kako biste imali savršeno ispiranje, i kako biste izbjegli preostale kapi otopine za uklanjanje kamenca u konektoru koji prikuplja i vruće i hladne cijevi, preporučuje se ispiranje i hladnog kanala.
Nakon što ste izvršili postupke za pokretanje aparata navedene u uputstvu za upotrebu, provjerite da li utičnica radi tako što ćete povezati neki drugi aparat. Ako još uvijek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati aparat samostalno i odnesite ga u ovlašteni servis.
Nemojte koristiti aparat. Da biste izbjegli opasnosti odnesite ga na popravak u ovlašteni servis.
Pobrinite se da posuda za otkapavanje suvišne tečnosti nije posve puna i ispraznite je ako je potrebno.
Provjerite je li posuda za otkapavanje suvišne tečnosti dobro namještena.
Očistite glavu za protok vašeg uređaja malom iglom.
Provjerite korisnički priručnik i slijedite uputstva za čišćenje.
Kada je tipka za napajanje narandžasta umesto zelena, to znači da je aktivirano upozorenje o uklanjanju kamenca. Ova funkcija je dostupna na modelima proizvedenim od 2014.
Svaki put kada potrošač dodirne tipku Vruće ili Hladno, to se smatra ekstrakcijom. Upozorenje o uklanjanju kamenca zasniva se na broju ekstrakcija i pokreće se na svakih 300 ekstrakcija narandžastim svijetljenjem tipke ON/OFF. Aparat i dalje radi, ali preporučujemo da uklonite kamenac.
Isključite aparat, pritisnite tipku za napajanje 5s dok tipka za napajanje ne počne da treperi i ne aktivira se režim uklanjanja kamenca. Iz aparata se može ukloniti kamenac prema uputstvu za upotrebu koje je dostupno na stranici za održavanje aparata.
Treba primijetiti da ako je aktiviran način uklanjanja kamenca i aparat se isključi bez uklanjanja kamenca, tipka za napajanje će ponovo postati zelena i brojač se resetuje. Nakon 300 novih izvlačenja, tipka za napajanje će ponovo postati narandžasta.
Ako se iz aparata ne uklanja kamenac na redovnoj osnovi i korisnice koriste tvrdu vodu (sa visokim udjelom kalcijum karbonata), aparat postaje obložen kamencem i igla je verovatno začepljena.
Na novim modelima, igla se zapravo može ukloniti, a glavna svrha je omogućiti korisnicima da očiste iglu, posebno kada je začepljena ili protok počinje da se smanjuje. Ovo čišćenje mora biti praćeno potpunim uklanjanjem kamenca iz aparata.
Ako aparat nema napajanje ili ako se može uključiti, ali se pumpa ne pokreće kada se bira tipka Hot/Cold (nema buke), ne možete ništa da uradite i aparat se mora popraviti.

Ako čujete pumpu, ali nema protoka, slijedite različite korake:
1-Uklonite kapsulu iz držača kapsule.
2-Provjerite da li u spremniku za vodu ima vode i da li je spremnik za vodu začepljen.
3-Odaberite hladni kanal, podignite i spustite spremnik za vodu nekoliko puta, a zatim ga popravite, protok bi trebao početi. Ako nije, igla je vjerovatno začepljena.
     Igla se mora očistiti alatom za čišćenje koji se isporučuje uz aparat, a aparat se mora očistiti od kamenca.
     Ako je vaš aparat opremljen iglom koja se može ukloniti (dio u zelenoj boji), možete je ukloniti da biste je duboko očistili.
Ako nakon toga i dalje nema protoka, aparat se mora poslati u servisni centar.
Razlog zbog kojeg držač kapsule curi sa strane je vjerovatno zbog činjenice da veza između igle i cijevi za vodu više nije savršeno čvrsta.
Aparat je potrebno popraviti.
Količina napitka zavisi od veličine šoljice, položaja posude za otkapavanje, a ponekad i mlijeka i kafe u prahu koji su prirodni proizvodi koji mogu imati mali sezonski efekat.
Važno je procijeniti odakle dolazi ovo curenje (spremnik za vodu, držač kapsule ili ispod aparata).

Možete provjeriti da li curenje dolazi iz spremnika za vodu tako što ćete spremnik za vodu napuniti vodom i ostaviti ga na stolu neko vrijeme (najmanje 30 minuta). Ako ne curi, to znači da je curenje više vezano za nepropusnost cijevi za vodu i u tom slučaju preporučujemo da se obratite našem centru za potrošačke usluge.
Prije nego što izvadite držač kapsule, uvjerite se da je poluga za odabir u srednjem položaju i da je drška za zaključavanje podignuta prema gore.
Ako je drška za zaključavanje podignuta, ali se držač kapsule ne može ukloniti, to znači da ploča igle vjerovatno nije pravilno držana na mjestu i da je u pogrešnom položaju. Molimo kontaktirajte naš centar za korisničku podršku.
Ako se drška za zaključavanje ne može podići na kraju izvlačenja, molimo nemojte je silom pokušavati izvaditi. Kapsula je možda pod pritiskom. Sačekajte 20 minuta da otpustite pritisak, podignite ručicu za zaključavanje, uklonite držač kapsule i bacite kapsulu. Ako ne radi, kontaktirajte naš centar za korisničku podršku.
Podesite držač šoljice na odgovarajući nivo kako ne bi bio predaleko ili preblizu otvora za napitke. Koristite drugu veličinu šolje.
Na kvalitet konačnog napitka to ne utiče i može se konzumirati. Prije pripreme sljedeće šolje, očistite i osušite držač kapsula, posebno otvor za izlaz napitka.
Ovo je normalno: sve dok se kapsula ne ukloni i ne odbaci, ona će nastaviti da kapa u šolju ili posudu za otkapavanje (kada se šolja ukloni). Kapanje traje duže za kapsule za kafu nego za kapsule sa kremom. Da biste zaustavili kapanje, uklonite i bacite korištenu kapsulu nakon što lampica prestane da treperi.
Vjerovatno ste prerano uklonili držač iz aparata ili ste izvukli manji količinu od preporučene, uzrokujući povratni tok. Uvijek sačekajte da lampica prestane da treperi prije otvaranja aparata.
Obično ne bi trebalo da curi iz kapsule tokom vađenja iz aparata i odbacivanja. Kako bi se smanjio rizik od kapanja na radnim površinama, uz svaku kupovinu aparata (osim za Piccolo) isporučuje se posebna kanta i treba je držati u blizini aparata.
Kada se napitak dovede do željene jačine/zapremine, preostala voda (i neki tragovi proizvoda) ostaje u kapsuli kako se ne bi razrijedio okus napitka. Nešto od ove preostale tečnosti moglo bi iscuriti iz kapsule u kantu. Posebno dizajnirana kanta koja se isporučuje uz aparat (osim za Piccolo) omogućava lako odvajanje tečnog i čvrstog otpada (pogledajte priručnik). Redovno čistite kantu.
Neki proizvodi (npr. kapsule za kafu) su dizajnirani da teku sporije od drugih (npr. kapsule za kremu) kako bi se postigao željeni kvalitet unutar šoljice. Ako je protok sporiji od normalnog, odblokirajte iglu i uklonite kamenac sa aparata prateći uputstva za upotrebu.
• Kada pokrenete aparat i tokom porasta temperature vode, tipka za uključivanje/isključivanje treperi crveno oko 30 sekundi.
• Kada je aparat spreman, tipka za uključivanje/isključivanje postaje zelena.
• Na kraju pripreme napitka, tipka za uključivanje/isključivanje treperi crveno oko 5 sekundi. Za to vrijeme nemojte skidati držač kapsule!
• Eko način rada: nakon 5 minuta neaktivnosti, aparat se automatski isključuje.
• Ako tipka za uključivanje/isključivanje treperi crveno/zeleno, to znači da je aparat detektovao nedostatak vode. Prije početka nove pripreme provjerite da kapsula nije začepljena i da ima dovoljno vode u spremniku.
• Ako tipka za uključivanje/isključivanje neprekidno svijetli narandžasto/žuto (upozorenje o uklanjanju kamenca), trebalo bi da uklonite kamenac iz aparata.

Za više detalja o LED diodama na vašem aparatu, pogledajte uputstvo za upotrebu aparata.
Ne, možete sigurno koristiti samo aparate iz zemalja sa istim naponom. U slučaju da je napon veći od onog na kojem je aparat kupljen, neće raditi ili će izgorjeti osigurači. U slučaju da je napon manji onda je moguće da aparat neće raditi.
Ako vaš aparat nije korišten nekoliko mjeseci, pumpa može imati poteškoća s ponovnim pokretanjem protoka vode.
Kada odaberete malu ili veliku šolju, pumpa proizvodi mnogo buke, ali ne izlaze kapljice.
- Uklonite kapsulu ako postoji.
- Napunite spremnik do maksimuma toplom vodom (60°C).
- Uključite aparat i izaberite veliku šolju.
- Izvadite i ponovo postavite spremnik svake 3 sekunde. Iz ventila spremnika bi trebalo da izlaze mjehurići zraka.
- Punjenje je obavljeno i voda teče kroz izlaz za kafu.

Ako punjenje nije moguće nakon ovih koraka, odnesite aparat u ovlašteni servis.
Znak prave espresso kafe je pjena koja se stvara pod pritiskom u aparatu tokom pripreme kafe. Pritisak se mjeri u barima (od 1,5 do 19), pa što je pritisak veći to je pjena bogatija i gušća.
Vaš aparat sadrži vrijedne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Odnesite ga u lokalni centar za prikupljanje otpada.
Molimo idite na odjeljak "Nastavci" internetske stranice da biste jednostavno našli sve što vam je potrebno za proizvod.
Za detaljnije informacije pogledajte dio Garancija na ovoj internetskoj stranici.
Espreso kafa ima jaču aromu od „obične” kafe.
Štoviše, espreso kafa je poznata po svojoj bogatoj aromi i pjeni na površini šoljice.
Za to je potreban pritisak od 15 bara (koji se postiže isključivo aparatima za espreso kafu), voda zagrijana na temperaturu od 90-92 °C i sitno mljevena i izvagana kafa (7 g po šoljici).
Aparat ne bi trebalo da se koristi kao bojler za vodu. Bez kapsule protok je veći, prenos toplote je manji i temperatura verovatno neće dostići očekivanja potrošača.
Ne preporučujemo da ovaj aparat koriste djeca. Ove informacije su jasno navedene u korisničkom priručniku.
Ne postoji ograničenje u broju kafa koje aparat može pripremiti u jednom danu, ali potrošači moraju paziti da ne skuhaju previše kafa za redom, jer ako kontinuirano pripremaju napitke, to može dovesti do pregrijavanja određenih elemenata aparata što dovodi do aktiviranja režima greške.
Ono što možemo savjetovati je da potrošači mogu skuhati 5-6 kafa za redom, ali onda moraju pričekati trenutak (1-2 minute bi trebalo biti dovoljno) prije nego što nastave s ekstrakcijom.
Svaki NESCAFÉ Dolce Gusto® aparat ima zaštitni crveni kabal koji se ne može mijenjati.
Osigurava sigurnost potrošača koja je toliko važna za brend Modern Art Caféa: NESCAFÉ Dolce Gusto®.
Postoje 2 različite vrste aparata:
U slučaju ručnog aparata, vi ste ti koji kontrolišete količinu vode koja je prikladna za vaš napitak. Aparat se ne zaustavlja sam i zaustavlja se kada ručicu za izbor vratite u srednji položaj.
U slučaju automatskog aparata, unaprijed birate količinu vode koja će biti korištena. Aparat će se automatski zaustaviti.
Ako smatrate da jedan dio nedostaje, pozovite Centar za korisničku podršku i mi ćemo vam pomoći pronaći odgovarajuće rješenje.
NESCAFÉ Dolce Gusto aparat zagrijava vodu, koja se propušta pod visokim pritiskom - maksimalno 15 bara - kroz kapsulu od visokokvalitetnih pečenih i mljevenih ili rastvorljivih proizvoda (mlijeko, čokolada, itd...) u zavisnosti od vrste kapsule.
Kafa koja se koristi u kapsulama je uglavnom napravljena od vrhunskih sorti Arabica-e.
Kapsule su dizajnirane da isporuče ravnomjernu distribuciju vode i pritiska na kafu kako bi se osigurala maksimalna aroma. Ovaj sistem koristi pritisak sličan onom kod profesionalnih aparata.
Dok perkolatori za kafu rade na pritisku od jednog bara (normalni atmosferski pritisak), a brojni drugi aparati rade na najviše dva bara, NESCAFÉ Dolce Gusto sistem može raditi do 15 bara.
Ne, aparat nije kvarljiva stvar i može se koristiti sve dok radi kako treba.
Aparati Nescafé Dolce Gusto pažljivo su razvijeni i proizvedeni kako bi se osigurala sigurnost naših korisnika i isporuka najboljeg iskustva s napitkom u šoljici. Izbor komponentnih materijala pažljivo je odabran na osnovu sigurnosti, trajnosti, čistoće i isplativosti. Prije puštanja u prodaju, svi naši aparati prolaze kroz stroge testove kako bi se osiguralo da aparat ispunjava sve sigurnosne zahtjeve za materijale u kontaktu s hranom na svim prodajnim tržištima. Stoga vas možemo uvjeriti da je svako Nescafé Dolce Gusto napitak, pripremljen na Nescafé Dolce Gusto aparatu, usklađen, siguran za upotrebu i usklađen sa preferencama koje su izrazili naši korisnici tokom naših istraživanja korisnika.
Aparati Nescafé Dolce Gusto pažljivo su razvijeni i proizvedeni kako bi se osigurala sigurnost naših korisnika i isporuka najboljeg iskustva s napitkom u šoljici. Izbor komponentnih materijala pažljivo je odabran na osnovu sigurnosti, trajnosti, čistoće i isplativosti. Prije puštanja u prodaju, svi naši aparati prolaze kroz stroge testove kako bi se osiguralo da aparat ispunjava sve sigurnosne zahtjeve za materijale u kontaktu s hranom na svim prodajnim tržištima. Stoga vas možemo uvjeriti da je svako Nescafé Dolce Gusto napitak, pripremljen na Nescafé Dolce Gusto aparatu, usklađen, siguran za upotrebu i usklađen sa preferencama koje su izrazili naši korisnici tokom naših istraživanja korisnika.