Espresso manuelni aparat Virtuoso + XP444C10 / Crno-srebrna

Vaš barista za ukusnu kafu

Espresso manuelni aparat Virtuoso + XP444C10 / Crno-srebrna

Vaš barista za ukusnu kafu

Uz KRUPS Virtuoso +, otkrijte svog novog saveznika koji će vam pomoći da dobijete espresso kao barista u trenu. Ovaj kompaktni i elegantni espresso aparat s pumpom ima vrlo intuitivno sučelje s četiri jednostavne tipke koja vas vode prema neodoljivoj kremi i uzburkanim aromama, zajedno s automatskim zaustavljanjem za barista iskutvo koje ne može biti jednostavnije. Ovaj aparat za espresso, jednostavan za korištenje, uskoro će postati vaš savršeni pratilac na putu ka savršenom espressu.
 

Ref: XP444C10

Opis

Espresso aparat dizajniran da vas za kratko vrijeme učini baristom

Aparat za espresso Virtuoz + pumpa nudi sve što vam je potrebno da postanete kućni barista, otvarajući vrata potpuno novom svijetu okusa.
KRUPS je savršen saveznik koji će vas voditi korak po korak ka dobivanju savršenog espressa barista kvalitete. Postignite besprijekorne rezultate s potpunom lakoćom zahvaljujući uključenom korisničkom vodiču sa savjetima i tehnikama i gledajte naše korisne videozapise, kako da maksimalno iskoristite svoju espresso mašinu iz dana u dan.
 

KARAKTERISTIKE

Osnovne karakteristike
Boja Srebrena
Odvojiva posuda za otkapavnje
Pritisak 15 bara
Težina 3.7 kg
Zemlja porijekla Kina
Tehničke karakteristike
Automatsko isključivanje
Broj šoljica koje se pripremaju istovremeno 2
Cappuccino sistem Ručna cjevčica za paru
CJEVČICA ZA PARU
Funkcija vruće vode
Kapacitet spremnik za vodu (L) 1 L
Odvojiva posuda za otkapavanje
Odvojivi rezervoar za vodu
Sistem za pripremu pjene od mlijeka
Tipka On/Off
Vidljiv nivo vode

Uputstva I priručnik

Česta pitanja

Uvijek koristite hladno mlijeko (pravo iz frižidera) i veoma svježe mlijeko. Svako mlijeko, ako je hladno i svježe, dobro će se umutiti. Ako koristite obrano mlijeko, dugotrajno obrano mlijeko daje bolje rezultate.

Vodite računa da je i posuda koju koristite za pripremu pjene također hladna/ohlađena. Posude od stakla ili nerđajućeg čelika daju najbolje rezultate.

Priprema pjene od mlijeka-u 6 koraka:
• Koristite posudu odgovarajuće veličine i do pola je napunite <strong>hladnim</strong> mlijekom.
• Uronite vrh cjevčice za paru u mlijeko.
• Aktivirajte cjevčicu za paru, okretanjem tipke u potpunosti.
• Pomjerajte posudu sa mlijekom gore, dole dok ne čujete prepoznatljiv zvuk SSSST…SSSST.
• Nastavite polako spuštati posudu (<strong>bez naglih pokreta</strong>), rastežući mlijeko do vrha, formirajući čvrstu pjenu.
• Nastavite da grijete mlijeko dok na termometru ne dostigne temperaturu 60 °C (ako imate termometar). Isključite cjevčicu za paru i <strong>odmah</strong> je obrišite.
Voda iz slavine (normalna voda za piće za domaćinstvo) je sasvim u redu sve dok nema mirisa koji bi mogli promijeniti okus napitka. Flaširana voda je također uredu.
Nemojte koristiti rashlađenu ili toplu vodu jer to može uticati na temperaturu napitka.
Uvijek koristite svježu vodu i zamijenite vodu ako sistem nije korišten duže od 2 dana.
Za hladne napitke koristite vodu na sobnoj temperaturi, nikako rashlađenu, i stavite dvije ili više kockica leda (20 g po kockici leda) u šolju.
Treba napomenuti da je tvrdoća vode prvi razlog kalcifikacije aparata i zato se preporučuje često uklanjanje kamenca iz aparata (svaka 3 mjeseca ili manje u zavisnosti od tvrdoće vode).
Gurnite tanku iglu kroz blokadu. Kako biste osigurali da mlaznica za paru ostane čista, uvijek nakratko okrenite tipku za paru na poziciju za paru kako bi preostalo mlijeko izašlo iz mlaznice (stavite prazni spremnik ispod mlaznice da sakupi kapi) nakon što napravite cappuccino. Vlažnom krpom očistite mlaznicu za paru i dodatak za pjenu odmah nakon pravljenja pjene.
Naslage kamenca se prirodno formiraju u aparatu za kafu. Redovno uklanjanje kamenca štiti aparat za kafu i produžava mu vijek upotrebe. Također pomaže u održavanju konstantnog kvaliteta kafe. Kamenac može trajno promijeniti radne performanse aparata.
Dodatnu opremu za espreso kafu nemojte prati u mašini za suđe.
Redovno ispraznite posudu za otkapavanje te je po potrebi očistite vodom i blagim deterdžentom zajedno s mrežom, a potom isperite i osušite.
Glava za kuhanje, držač filtera i filter moraju se čistiti nakon svake upotrebe: glava za kuhanje se čisti vlažnom krpom, a držač filtera i filter se čiste malom količinom blagog deterdženta i vodom. Isperite i osušite.
Posuda za zagrijavanje se mora održavati na isti način.
Slijedite uputstva u vašim ličnim uputstvima za upotrebu za uklanjanje kamenca s uređaja jer se načini razlikuju s obzirom na model koji posjedujete.
Preporučamo vam korištenje proizvoda za uklanjanje kamenca koji isporučuje proizvođač.
Pri prosječnoj dnevnoj upotrebi od četiri šoljice te ako je voda tvrda, preporučamo uklanjanje kamenca s aparata barem svaka tri mjeseca.
Ako živite u području gdje je voda vrlo tvrda, nije loše i češće uklanjati kamenac.
Da, ako je prekriven kamencem.
Očistite ga vodom i/ili proizvodima za čišćenje koje preporučuje proizvođač aparata.
Time se mogu spriječiti začepljenja u otvorima za vodu te higijenski problemi.
Nakon što ste izvršili postupke za pokretanje aparata navedene u uputstvu za upotrebu, provjerite da li utičnica radi tako što ćete povezati neki drugi aparat. Ako još uvijek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati aparat samostalno i odnesite ga u ovlašteni servis.
Trebate koristiti svježe i hladno mlijeko. Mlaznica za paru i nastavak za pjenu ne smiju biti blokirani.
Nemojte koristiti aparat. Da biste izbjegli opasnosti odnesite ga na popravak u ovlašteni servis.
Ovo se može dogoditi zbog nekoliko razloga:
• nema vode u spremniku; napunite spremnik,
• spremnik nije ispravno postavljen; dobro pritisnite spremnik,
• filter je blokiran; kafa je presitno mljevena. Očistite držač filtera i pokušajte malo grublje samljeti kafu,
• pumpa nije pripremljena za rad; pogledajte uputstvo za upotrebu da biste saznali kako je treba pripremiti,
• vaš aparat ima naslage kamenca; očistite ga od kamenca,
• filter kaseta Claris je promijenjena, ali nije pripremljena za rad; pogledajte uputstvo za upotrebu da biste saznali kako je treba pripremiti.
Aparat će se automatski ponovo pokrenuti kada se vrati napajanje i bit će spreman za novi ciklus.
Pobrinite se da posuda za otkapavanje suvišne tečnosti nije posve puna i ispraznite je ako je potrebno.
Provjerite je li posuda za otkapavanje suvišne tečnosti dobro namještena.
Provjerite da parna mlaznica nije blokirana.
Nakon što isključite aparat i pustite ga da se ohladi: očistite i uklonite začepljenje svih otvora mlaznice iglom koju ste dobili uz aparat.
Uklonite začepljenja otvora mlaznice za paru pomoćne slavine iglom.
Uklonite kertridž Claris.
Zrna Arabica kafe daju najbolji okus i prirodno imaju mali udio kofeina. Probajte različite vrste kafe, različitog stepena prženja kako biste pronašli okus koji vam najviše odgovara. Općenito, što je kafa tamnije pržena, to je jači okus kafe. Blago pržena kafa razvija mnogo različitih aroma i rezultira kafom koja nije jaka, ali je puna arome — kao kod pravih „kafedžija“! Izvrsna kafa treba biti samo blago pržena da razvije svoje pravo bogatstvo ukusa, finoću i kompleksnost. Izbjegavajte vrlo tamno pržena zrna kafe, jer često sadrže više ulja i mogu začepiti aparate. Provjerite da li se sa zrnima kafe miješaju i sitni kamenčići koji također mogu oštetiti aparat. Nikada nemojte upotrijebiti instant ili mljevenu kafu.
Srednja do sitno mljevena kafa (nikako previše sitna). Jednostavno, možete samo da tražite "Mljeveni Espresso".
Znak prave espresso kafe je pjena koja se stvara pod pritiskom u aparatu tokom pripreme kafe. Pritisak se mjeri u barima (od 1,5 do 19), pa što je pritisak veći to je pjena bogatija i gušća.
Mljevenu kafu uvijek držite u hermetički zatvorenoj kutiji ili zatvorite ambalažu štipaljkom za kese. Držite kutiju u frižideru da biste produžili svježinu kafe.
Vaš aparat sadrži vrijedne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Odnesite ga u lokalni centar za prikupljanje otpada.
Molimo idite na odjeljak "Nastavci" internetske stranice da biste jednostavno našli sve što vam je potrebno za proizvod.
Za detaljnije informacije pogledajte dio Garancija na ovoj internetskoj stranici.
Espreso kafa ima jaču aromu od „obične” kafe.
Štoviše, espreso kafa je poznata po svojoj bogatoj aromi i pjeni na površini šoljice.
Za to je potreban pritisak od 15 bara (koji se postiže isključivo aparatima za espreso kafu), voda zagrijana na temperaturu od 90-92 °C i sitno mljevena i izvagana kafa (7 g po šoljici).
Ne, ti su aparati posebno osmišljeni zavisno od vrste kafe koja se koristi.
Ako upotrebljavate pogrešnu vrstu kafe, izvadite je i ponovo napunite ispravnom vrstom.
Ako smatrate da jedan dio nedostaje, pozovite Centar za korisničku podršku i mi ćemo vam pomoći pronaći odgovarajuće rješenje.