Sastojci
250 ml kafe
30 g šećera u prahu
Pola kafene kašičice začina (cimet, biber, sladić, vanilija, itd.) ili kineskih začina (biber, anis, cimet, karanfilić i komorač)
30 g šećera u prahu
Pola kafene kašičice začina (cimet, biber, sladić, vanilija, itd.) ili kineskih začina (biber, anis, cimet, karanfilić i komorač)
Priprema
Sjedinite kafu, šećer i kafu u činiju i dobro promiješajte da se otopi.
Smjesu sipajte u posudu i ostavite u frižideru.
Ostavite da se smjesa stvrdne oko 2-3 sata, svaki sat miješajte viljuškom da dobijete komade kafe.
Poslužite veoma hladno, idealno uz kafu.
Sastav se može pripremiti nekoliko dana unaprijed, ali prije serviranja promiješajte viljuškom.
Smjesu sipajte u posudu i ostavite u frižideru.
Ostavite da se smjesa stvrdne oko 2-3 sata, svaki sat miješajte viljuškom da dobijete komade kafe.
Poslužite veoma hladno, idealno uz kafu.
Sastav se može pripremiti nekoliko dana unaprijed, ali prije serviranja promiješajte viljuškom.