Sastojci
250 ml mlijeka
250 ml visokomasnog jogurta
1 kašika listova cikorije
2 paketića želatine (ili 1,3 g želea)
1 pakovanje želatine (ili 0,75 g želea)
150 g šećera u prahu
250 ml kafe
250 ml visokomasnog jogurta
1 kašika listova cikorije
2 paketića želatine (ili 1,3 g želea)
1 pakovanje želatine (ili 0,75 g želea)
150 g šećera u prahu
250 ml kafe
Priprema
Pripremite kafu.
Dodajte paketić želatine u posudu sa hladnom vodom da omekša. Zatim ga otopite u kafi. Nagnite čaše i sipajte smjesu. Ostavite ih u frižideru, držeći čaše nagnute.
U šerpi zagrijte jogurt i dodajte cikoriju.
U zdjelu dodajte šećer i jogurt i promiješajte.
Preostala 2 paketića želatina omekšajte i umiješajte u mješavinu šećera i jogurta. U čaše iz frižidera dodajte hladno mlijeko, stavite ih u normalan položaj i sipajte smjesu u njih.
Ostavite da se ohladi u frižideru i poslužite.
Ovaj desert možete pripremiti dan prije serviranja.
Dodajte paketić želatine u posudu sa hladnom vodom da omekša. Zatim ga otopite u kafi. Nagnite čaše i sipajte smjesu. Ostavite ih u frižideru, držeći čaše nagnute.
U šerpi zagrijte jogurt i dodajte cikoriju.
U zdjelu dodajte šećer i jogurt i promiješajte.
Preostala 2 paketića želatina omekšajte i umiješajte u mješavinu šećera i jogurta. U čaše iz frižidera dodajte hladno mlijeko, stavite ih u normalan položaj i sipajte smjesu u njih.
Ostavite da se ohladi u frižideru i poslužite.
Ovaj desert možete pripremiti dan prije serviranja.